Vă plac florile? Cum se face un buchet de flori?

close up of multi colored tulips

Florile întotdeauna ne vor înfrumuseța viața! Reprezintă un lucru frumos de care ne bucurăm de foarte multe ori. De asemenea, tot datorită acestui lucru le și oferim persoanelor dragi în momente speciale.

Cum puteți realiza un buchet de flori în mod profesional?

Nu este deloc greu! Aveți nevoie doar de câteva sfaturi din partea profesioniștilor de la florăria online Master Flower din Bacău  și de …foarte multe flori frumoase. De asemenea, mai aveți nevoie de un vas în care veți pune apă. Nu trebuie să fie foarte înalt și nici plin cu apă. Mulți florari cu experiență recomandă ca în vasul respectiv să puneți apă cât o palmă. În felul acesta florile nu vor putrezi repede. Vasul trebuie să fie foarte bine curățat sau chiar dezinfectat.

În afară de vas mai aveți nevoie de o foarfecă bine ascuțită.

Urmează florile!

Buchetul de flori poate fi realizat din flori pe care le aveți în grădină sau din flori cumpărate. Persoanele pasionate de domeniul floristicii, pot opta pentru una dintre aceste variante sau pot realiza buchete mixte. Dacă urmează aniversarea unei persoane foarte apropiate și dacă doriți cu tot dinadinsul să îi faceți cadou un buchet de flori creat chiar de dumneavoastră, atunci, chiar aveți nevoie de ajutorul nostru, fără doar și poate.

Când veți merge la cumpărături, asigurați-vă că florile pe care le veți cumpăra sunt proaspete. În felul acesta vor ține mult timp! În afară de flori mai aveți nevoie de verdeață. Aceasta poate fi pentru decor sau pentru umplerea spațiilor dintre flori. Cumpărăturile este bine să le faceți din cele mai mari piețe de flori sau de la florăriile profesionale.

De obicei, aici veți găsi cele mai bune produse pentru buchete de flori de toate felurile. Dacă veți oferi buchetul de flori unei persoane, va trebui să alegeți un ambalaj modern, de asemenea.

            Comerțul online s-a dezvoltat foarte mult la noi în țară. Mai mult ca sigur ca acest lucru în știți și dumneavoastră, în acest moment. Există magazine importante care comercializează tot felul de ambalaje și accesorii pentru buchete de flori.  Le puteți comanda online. Foarte multe produse de acest gen au prețuri foarte bune și sunt și foarte estetice. Persoana pentru care pregătiți buchetul de flori va fi plăcut surprinsă!

            După ce ați finalizat cumpărăturile … este timpul să pregătiți florile.

            Acestea se vor curăța mai întâi de frunze. Este important să lăsați doar câteva frunze în partea de sus a florii. Celelalte trebuie îndepărtate. Dacă vor veni în contact cu apa, vor putrezi imediat și florile de vor usca mai repede.

            Dacă în buchetul de flori vor fi și trandafiri, trebuie să îi curățați de spini, de asemenea. Cozile florilor de vor tăia întotdeauna. Fie pentru a le egala, fie pentru a le împrospăta. În ultimul caz, tăiați cozile în mod oblic, cel puțin 1 cm.

            Florarii cu experiență recomandă ca florile să fie aranjate într-un mod cât mai natural. Printre flori puteți interpune verdeața separatoare și pe margine elementele de decor. Florile se aranjează una lângă alta, sub forma unui buchet, întotdeauna apropiate.

            Când adăugați florile, rotiți buchetul continuu, pentru a-l realiza simetric. Vă recomandăm să fixați cozile cu ajutorul unei panglici din rafie. În felul acesta aranjamentul va deveni fix și aspectul va fi mult mai estetic.

            Dacă veți oferi buchetul, atunci va trebui la final să îl ambalați, bineînțeles.

            În magazinele de specialitate există multe tipuri de conservanți pentru flori. Florăria online Bacău Master Flower, vă recomandă să îl folosiți și chiar să îl și oferiți persoanei căreia îi pregătiți buchetul.

            Dacă buchetul este pentru dumneavoastră, pentru a vă bucura mult timp de prezența lui în casă, puteți face următoarele lucruri:

  • nu puneți foarte multa apă în vasul de flori. Nu mai mult de 10 cm dacă florile sunt înalte. Dacă florile sunt scurte, este suficient ca aceasta să fie umplut doar 5 cm de la baza lui;
  • în fiecare zi va trebui să tăiați 1 cm din cozile florilor și ale plantelor, în mod oblic și să schimbați apa, bineînțeles. Vasul trebui foarte bine spălat și dezinfectat, zilnic.
  • folosiți conservant respectând proporția indicată de către producător.

Nu este deloc recomandat să așezați buchetul de flori într-un loc unde lumina este puternică și este și foarte cald. Este preferat ca locul unde va fi așezat buchetul de flori să fie ferit de razele puternice ale soarelui și răcoros, de asemenea. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *