Ce aranjamente florale să alegi, în funcție de evenimente?

pink petaled flower

Obiceiul de a dărui flori este unul încă foarte apreciat. Oferta florăriilor, ce dispun de specialiști și ateliere de creație este foarte generoasă și variată. Cum nu toți avem cunoștințele și experiența necesară pentru a ști ce să cerem sau să comandăm, ne-am gândit să venim cu câteva sugestii și recomandări de aranjamente florale pe care să le alegeți în funcție de eveniment.

În general, pentru a nu da greș trebuie să cunoașteți semnificația florilor și să alegeți pe cele care corespund cel mai bine tipului și specificului evenimentului. Fiecare specie are o simbolistică, ce poate transmite un mesaj și o emoție.

Aranjamente florale pentru o zi de naștere sau onomastică

O zi de naștere sau de nume va fi cu siguranță una la care vor fi oferite multe flori. În cazul în care este o aniversare a unei persoane dragi din familie, aranjamentul floral poate fi mai mult decât un dar și un simbol, el poate fi o mică poezie a sentimentelor pe care le nutriți pentru o persoana.

În funcție de buget și de preferințele persoanei căreia le dăruiești, poți opta pentru aranjamente cu trandafiri rosii sau colorați, cu gerbere, alstroemeria, eustoma, crizanteme, bujori, lalele, frezii și plante decorative verzi.

Pentru mai multă prospețime și costuri mai avantajoase alegeți flori de sezon, în coșulețe de carton sau împletite, în cutii rotunde, pătrate sau în formă de inimioare, în posete în culori asortate.

Aranjamente florale pentru botez

În ceea ce privește aranjamentele florale pentru un botez, posibilitățile sunt ceva mai restrictive. În funcție de pretenții și buget, poți opta pentru flori proaspete de sezon sau pentru flori exotice, ce sunt aduse și disponibile doar la comandă.

În principal trebuie alese flori deschise, asortate pe bleu sau verde și roz sau roșu, în funcție de sexul bebelușului, fără parfum pronunțat și miros persistent. O alegere inspirată sunt întotdeauna trandafirii albi sau deschiși la culoare, crinii, freziile, panseluțele. De regulă astfel de aranjamente pot fi îmbogățite cu accesorii de dantelă, tulle, inimioare, jucării, ceva care să dea un aspect mai jucăuș etc.

Aranjamente florale pentru cununii civile sau nunți

Aranjamentele florale pe care le poți oferi la o cununie civilă sau nuntă sunt cât se poate de variate și diversificate. Poți opta pentru un aranjament floral cu florile pe care știi că le preferă mireasa sau pentru orice îmbinare de flori și plante decorative verzi crezi că ar fi cele mai potrivite pentru un mesaj pentru cuplu. Posibilitățile aflate la dispoziție sunt nelimitate, atât în materie de specii de flori și plante, cât și în materie de culori și nuanțe. Pentru simbolistica specială poți opta pentru crini, care înseamnă puritate, trandafiri roșii care simbolizează iubirea, orhidee pentru noblețe și bogăție etc.

Aranjamente florale pentru ziua îndrăgostiților sau pentru o cerere în căsătorie

Dacă vrei să faci o declarație de dragoste care să valoreze mai multe decât o scrisoare, alege un aranjament floral. Poți transmite prin aceste multe emoții care te încearcă, cum ar fi: că o iubești mai mult decât cuvintele o pot spune, că o cunoști și o înțelegi și știi de flori îi aduc bucurie, că vrei să-i amintești care sunt sentimentele care te animă, că vrei să o ceri de soție.

În funcție de situație pot opta pentru trandafiri roșii, albi sau în culoarea preferată, pentru florile care știi că îi plac, cu atât mai prețioase când i le aduci în afara sezonului, pentru culoare, veselie și exuberanță, dacă știi că este ceea ce o caracterizează. Nu vei da greș niciodată dacă alegi un trandafir criogenat în cupă de cristal.

Aranjamente florale pentru o persoană internată sau bolnavă

Florile pot reprezenta un element de încurajare și susținere, care poate face mult bine unei persoane aflată în suferință. Ele pot fi o dovadă a aprecierii și suportului pe care familia, prietenii și apropiații le acordă în astfel de momente.

Este foarte frumos, nobil și emoționant să dăruiești un buchet de flori și aranjamente unei persoane aflate în suferință, pe patul de spital sau acasă, după o operație, la ieșirea din spital.

Chiar dacă evenimentul nu este chiar unul de reținut, pentru persoana aflată în această situație, sprijinul emoțional va fi important. Iar un buchet de flori poate să facă mai mult decât o mie de cuvinte. Este cel mai frumos mod de a spune ” Însănătoșire grabnică!”

Acestea sunt poate cele mai frecvente momente în care putem să dăruim flori. Însă, nu trebuie să existe niciodată motive sau evenimente pentru a cumpăra buchete sau aranjamente pentru a le oferi celor pe care îi iubim și îi apreciem.

Acum florile pot fi trimise de oriunde, chiar și dacă suntem plecați din țară. În Bacău ele pot fi livrate pentru voi de Master Flower!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *