Ce plante de apartament nu trebuie să lipsească din nicio casă?

green indoor potted plant lot

Există multe informații și opinii care spun că bogăția și prosperitatea nu sunt un dat și nu sunt condiționate doar de șanse și noroc, ci ele pot fi atrase și de amenajarea și achiziția anumitor flori și plante de interior. Poate cel mai cunoscut și apreciat curent este cel cunoscut drept Feng Shui. În cazul în care credeți în așa ceva sau vreți să testați veridicitatea afirmațiilor și în ceea ce privește casa voastră, ne-am gândit să venim mai jos cu câteva recomandări de plante de apartament ce nu trebuie să lipsească din nicio casă.

Care sunt cele 6 plante de interior care aduc noroc și prosperitate

Plecând la zicala ca “norocul și-l mai face omul și cu mâna lui” vă oferim mai jos câteva informații despre plantele pe care trebuie să vi le cumpărați pentru a alunga neșansa și a atrage bogăția. Iată care sunt cele mai des invocate:

1. Bambusul

Folosit adesea pentru amenajarea interioarelor moderne, în stil minimalist, bambusul este considerat o plantă care aduce trăinicie, stabilitate și prosperitate. El este, în tradiția populară chineză, o plantă care atrage banii și bogăția. Pentru a oferi cât mai multe efecte beneficie și energii pozitive, el poate fi amplasat în mai multe locuri din casă, dar și la biroul de la muncă.

Pentru a-l transforma într-o amuletă veritabilă, tulpina trebuie să fie legată cu o panglică roșie de care să fie agățat un ban. Pentru și mai multă eficiență, la bază trebuie să dispuneți și câteva pietre.

2. Orhideea

Tot din tradiția chineză avem informația că orhideele de apartament sunt plante care atrag prosperitatea, liniștea și pacea. Florile rotunde bogate, tulpina înaltă și frunzele late sunt elemente care simbolizează evoluție și urcare pe treptele sociale.

Pentru a-și oferi potențialul maxim și a rezista cât mai bine, trebuie să fie amplasate la lumină și să beneficieze de temperaturi calde și umiditate.

O astfel de planta poate fi cumpărată ori de câte ori aveți probleme financiare și nu găsiți o soluție pentru a ieși din ele.

3. Planta de jad

Jadul este un material cu puteri magice și binefăcătoare în tradiția populară chineză și în tehnicile Feng Shui. Astfel frunzele mici și rotunde, de culoare verde și florile mici albe sau roz ale plantei de jad sunt și ele binefăcătoare pentru casa și atrag bogăție, energie și prosperitate. Planta este adesea considerată un simbol al abundenței și norocului.

Este o plantă comună în multe case, rezistentă, puțin pretențioasă, ce necesită îngrijire minimă. Pentru a se menține sănătoasă trebuie pusă la lumină și căldură și udată cu multă apă.

4. Lămâiul

Un arbore, de data aceasta, este cel care are un rol important, nu doar în a da un parfum specific întregii case și a alunga insectele, ci și acela a de atrage energia pozitivă și a aduce noroc și belșug.

Din păcate este o plantă destul de pretențioasă, care are nevoie de multă căldură, umiditate și lumină. Orice schimbări climatice bruște pot duce la pierderea frunzelor și la uscarea lui rapidă. Chiar dacă se poate prinde ușor din semințe, un arbore cu fructe nu poate fi obținut decât prin altoire

5. Copacul cu banii sau Pachira aquatica

Acest arbore cu tulpină înaltă și frunze multe, ascuțite la vârf, este considerat arborele norocos, care aduce bani și bogăție. Datorită energiei pozitive pe care o aduce în casă și efectelor benefice, este la ora actuală o plantă la fel de des prezentă în case și la birouri, ca și bambusul.

Nu este pretențios, însă pentru a-l păstra cât mai mult timp are nevoie de multă căldură, apa, umiditate și lumină naturală.

6. Crinul păcii

Acolo unde este pace, liniște și înțelegere, este și prosperitate. Tocmai de aceea o plantă care să atragă o astfel de stare este foarte benefică pentru orice casă. Dacă sunt îndeplinite aceste condiții, eficiența în muncă și bogăția nu vor întârzia să apară.

Crinul păcii este un simbol al bunătății, purității și abundenței. Florile albe și delicate, în formă de pâlnie purifică aerul și atrag energiile pozitive.

Nu necesită o îngrijire specială, dar, pentru a se dezvolta frumos și a crește, are nevoie de lumină naturală, dar nu multă apă și umiditate.

Cu siguranță este plăcut să integrații într-o amenajare cât mai multe plante, cu atât mai mult cu cât ele sunt și purificatoare și aducătoare de pace, liniște și prosperitate. Pentru a afla care au cele mai bune efecte pentru casa voastră și care se adaptează cel mai bine, merită să le achiziționați pe toate. Pentru livrări rapide de plante, buchete de flori și aranjamente florale, frumoase și durabile, în Bacău, alegerea cea mai inspirată este Master Flower!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *