Flori exotice, informatii si curiozitati

brides holding white bouquet of roses

Orhideele sunt unele dintre florile exotice cele mai frecvent comercializate și în România. Acestea se găsesc fie sub formă de flori obișnuite pentru buchete sau aranjamente, fie sub formă de plante de casă.

Indiferent de acest lucru, nu putem să nu afirmăm faptul că au un farmec aparte.

Despre orhidee

Greu de crezut, însă este adevărat: în lume există aproximativ 30.000 de specii de orhidee. Trebuie sa adăugăm și hibrizii lor din toate țările lumii pentru a ne face o idee cât mai amplă. În felul acesta, specialiștii susțin că există în jur de 200.000 de tipuri de orhidee și hibrizi în întreaga lume.

Greu de imaginat ca o altă specie de flori atinge un astfel de record în momentul de față.

Ce sunt plantele epifide?

Anumite plante cresc doar pe alte plante. Substanțele hrănitoare le vor lua de la cele pe care cresc. Orhideea este o astfel de plantă. Rădăcinile ei nu ating pământul. Este o altă curiozitate pe care o putem reține.

Acestea stau în aer, se hrănesc cu substanțe nutritive pe care păsările le aduc atunci când poposesc pe ramuri. Apa de care au nevoie provine din rouă.

Florarii consideră aceste plante ca fiind cu adevărat deosebite și le comercializează la prețuri foarte ridicate. Sunt plante de o frumusețe interesantă și sunt și foarte multe specii disponibile. Cele două lucruri permit celor de meserie să realizeze buchete sau aranjamente cu adevărat exotice și foarte stilate. Simbolizează nu doar luxul, fiind exotice, ci și frumusețea și iubirea.

Florile acestea sunt cunoscute încă din antichitate. Atunci simbolizau virilitatea și fertilitatea, susțin istoricii. În Grecia și Orientul Mijlociu, floarea era dăruită mireselor.

Multe fete tinere preferă și astăzi ca buchetul lor de mireasă să conțină orhidee. Conform istoricilor, cultivarea orhideelor a început în secolul al 18-lea. Englezii au admirat foarte mult aceste specii de flori. În lumea aristocrației, acestea erau foarte prețuite și foarte căutate în țările orientale.

Spre exemplu, este cunoscut faptul că, un nobil britanic a devenit celebru pentru cele 86 de specii de orhidee adunate cu ocazia vizitelor sale din India pe care le realiza în mod frecvent.

Care este povestea orhideei Cattleya?

În anul 1818, un domn pe nume Cattleya, a reușit să cultive o orhidee dintr-o floare pe care a primit-o. Modernizarea și dezvoltarea comerțului au avut drept consecințe distrugeri masive de habitat natural. De aceea, în prezent, culegerea orhideelor este complet interzisă în zonele unde acestea trăiesc și cresc în mod natural. Au fost dezvoltate însă culturile comerciale de orhidee.

Pentru ca orhideele sunt considerate și florile pasiunii, sunt foarte potrivite pentru aranjamentele florale dedicate nunților.

Buchetele mireselor

Este cea mai importantă zi din viața noastră și trebuie să o sărbătorim ca atare. Realizarea unui buchet superb pentru mireasă nu mai este deloc o problemă dificilă în prezent. Aici, la Florăria online Bacău Master Flower, realizeazăm buchete pentru mireasă și aranjamente de nuntă foarte moderne. Unele dintre aranjamentele și buchetele pentru mireasă realizate deja de noi le puteți viziona pe site, la categoria dedicata buchetelor de mireasa.

Acestea fi din flori de diferite tipuri, alese chiar și la sugestia dumneavoastră, în funcție de preferințe.

Crinii și orhideele sunt florile care au puterea de a da o linie foarte impunătoare oricărui aranjament sau buchet de mireasă, trebuie să recunoaștem.

Originar din China și din Japonia, crinul a fost considerat încă de acum 2000 de ani, floarea zeiței frumuseții. De asemenea, această floare impunătoare mai simbolizează și fertilitatea. Rețineți pentru dumneavoastră sau pentru persoanele apropiate care urmează să se căsătorească, că aceste flori se ofilesc foarte greu. Nu sunt doar frumoase și impunătoare, mai au și un miros foarte plăcut, de asemenea.

Legenda orhideei

Provine din Grecia Antică. Un tânăr pe nume Orchis a avut o aventură cu o preoteasă. Acest lucru s-a întâmplat în timpul unei festivități dedicate lui Bacchus. Fiind un păcat important, Orchis a fost prins și ucis. Trupul său s-a transformat într-un câmp plin de orhidee. Este motivul pentru care această floare a devenit simbolul dragostei eterne, al pasiunii și iubirii veșnice.

Pentru ce alte flori mai puteți opta pentru buchetul dumneavoastră de mireasă. Buchetele care conțin margarete sunt, de asemenea, foarte distinse și elegante. Margareta în țările scandinave este considerată floarea zeiței Freyja. Aceasta fiind zeița fertilității și a dragostei, de asemenea.

Reprezintă grație, simplitate și inocență. Lalele inspiră, de asemenea, prospețime și finețe. În anumite culturi ele sunt un simbol important al frumuseții și bogăției.

Bujorii, care și la noi sunt cultivați, este o floare care înseamnă tot iubire necondiționată dar și tandrețe. Trandafirii pot fi adăugați la orice combinație. Este nevoie de aerul lor misterios și de frumusețea florii în sine. Mai ales cei albi sunt preferați.

Buchete pentru mirese realizate de către florăria Master Flower din Bacău

Pentru a comanda un buchet de mireasă realizat de florăria noastră nu este obligatoriu să locuiți în orașul Bacău. Puteți locui și în alte localități din țară. Trebuie să știm exact când va avea loc evenimentul dumneavoastră.

De asemenea, rețineți faptul că, pentru o astfel de comandă va trebui să ne contactați la numărul de telefon 0751.608.960. Vom discuta despre ce flori doriți să conțină și felul în care îl vom livra. Putem trimite noi florile la domiciliu pe raza orasului Bacau sau in localitatile apropiate, dacă nu puteți veni să le ridicați personal.

Vă recomandăm în momentul de față două buchete clasice M30 și M28. Sunt foarte bogate și au fost printre cele mai apreciate în ultimii ani. Buchetul M20 conține orhidee Phalaenopsis și hortensii albe, bujori roz și albi. Este un buchet pentru nunțile organizate în sezonul de vară.

Dacă doriți o altă combinație de flori sau alte plante verzi decorative, salvați linkul sau fotografia și vom discuta în detaliu despre ce putem face noi. Suntem profesioniști și avem multa experiență în realizarea aranjamentelor florale pentru evenimente foarte importante.

Ne puteți contacta telefonic sau prin email sau ne puteți vizita chiar în magazinul nostru din Bacău, Calea Mărășești nr. 98, în incinta Pieței Sud. Suntem prietenoși și dornici să vă punem la dispoziție experiența noastră adunată de-a lungul timpului cât mai curând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *